Ετικέτες

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Advanced search στο twitter

Καθώς έκανα μια εργασία για το μάθημα www σήμερα, θέλησα να βάλω ένα widget στην ιστοσελίδα μου που θα εμφανίζει συγκεκριμένα tweets. Συγκεκριμένα ήθελα να ψάχνει τα tweet ενός ατόμου και από αυτά να εμφανίζει μόνο όσα έχουν ένα συγκεκριμένο tag.
Αφού δοκίμασα μέσα από το interface του twitter πατώντας πάνω στο άτομο που ήθελα να ψάξω και δεν βρήκα τίποτα, αποφάσισα να googlaro για ακόμα μία φορά :)
Έφτασα σε αυτήν την σελίδα που σου λέει πώς να κάνεις advanced search στο twitter. Ποιο ενδιαφέρουσα βέβαια είναι και αυτή η σελίδα που σου λέει τι operators μπορείς να χρησιμοποιήσεις στο search του twitter.
Παράδειγμα, αν θέλεις να ψάξεις όλα τα tweets ενός ατόμου που περιέχουν το tag #ldiary γράφεις στο twitter:

from:accountname #ldiary και πατάς enter

Το αρνητικό είναι ότι σου εμφανίζει τα τελευταία tweets και όχι όλα. Αυτό δυστυχώς δεν με βόλευε και εγκατέλειψα την προσπάθεια καθώς από ότι κατάλαβα με μια μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο που έκανα, ότι παρόλο που τα tweets υπάρχουν, το search του twitter δεν είναι τόσο δυνατό για να τα δείξει όλα. Σε αυτό παίζει ρόλο και η τεράστια πληροφορία που δέχεται αλλά και τα πολλά search που κάνουν οι χρήστες.

Θυμάμαι μου είχε δημιουργηθεί ξανά η απορία αν μπορώ να ψάξω τα tweets ενός ατόμου, ωστόσο δεν με έκαιγε και τόσο με αποτέλεσμα, όταν είδα ότι δεν έχει κάποια επιλογή το interface του twitter, να εγκαταλείψω την προσπάθεια. Απ' ότι συνειδητοποίησα το πρώτο πράγμα που έκανα για να βρω την λύση στο πρόβλημα ήταν να πάω να ψάξω κλικάροντας και να δοκιμάζω λύσεις που αποτύγχαναν. Μετά βέβαια επιστράτευσα το ψάξιμο που πάντα αποφέρει καρπούς. Σε αντίθεση με άλλα προβλήματα που έχω αντιμετωπίσει και που συνήθως πάντα καταφεύγω στην διερεύνηση πριν κάνω κάτι, εδώ μάλλον με ξεγέλασε το φαινομενικά απλό και λιτό interface του twitter. Υπέθεσα λίγο αυθαίρετα ότι αφού δεν βρήκα κάτι στην πρώτη σελίδα του twitter, δεν μπορώ να κάνω και ποιο εξειδικευμένο search. Ευτυχώς το έψαξα λίγο παραπάνω για να δω τι ισχύει τελικά και προφανώς μπορείς να κάνεις αρκετά εξειδικευμένο search στο twitter. Βέβαια με απογοήτευσε λίγο η αποτελεσματικότητά του, όπως είπα και παραπάνω.

1 σχόλιο: