Ετικέτες

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Netbeans

Γνωστικό Κομμάτι: Δεν ξέρω πόσοι χρησιμοποιείτε το Netbeans για προγραμματισμό, πάντως εγώ που άρχισα σχετικά πρόσφατα να το χρησιμοποιώ ανακάλυψα ότι βελτίωσε κατά πολύ την αποδοτικότητά μου κυρίως επειδή έχει real-time συντακτικό έλεγχο.
Περισσότερο χρήσιμο είναι και το λεγόμενο "Refactor" που σου επιτρέπει να μετονομάζεις μαζικά κλάσεις, μεθόδους και όχι μόνο. Απ' ότι είδα έχει και επιλογές του τύπου να αυξάνεις τα ορίσματα σε μια μέθοδο αντί να κάθεσαι να τα κάνεις όλα αυτά ένα ένα με το χέρι.

Κομμάτι Ανάδρασης: Παρόλο που έιχα ακούσει για το netbeans δεν έμπαινα στον κόπο να το δοκιμάσω γιατί θεωρούσα ότι οι απλοί editors με βολεύουν μια χαρά και κάνω την δουλειά μου. Επίσης φοβόμουν ότι θα έχανα αρκετό χρόνο στο να εξοικοιωθώ με το πρόγραμμα και γι αυτό το απέφευγα.
Ευτυχώς στην ουσία με "ανάγκασε" κάποιος να το χρησιμοποιήσω γιατί δουλεύαμε μαζί σε κοινό πρότζεκτ και έπρεπε κάπως να συγχρονίζουμε τα αρχεία μας και διαπίστωσα ότι όχι μόνο δεν έχασα χρόνο για να το μάθω, αλλά βελτιώθηκε κατά πολύ η εργνομικότητα και με βοήθησε να κάνω πολλούς αυτοματισμούς που διαφορετικά θα έχανα πολύ χρόνο για να τους κάνω με το χέρι.

2 σχόλια:

  1. ειναι μονο για java;ή και για άλλες γλώσσες προγραμματισμού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. είναι και για c/c++, ruby, PHP μπορείς να δεις εδώ ακριβώς http://netbeans.org/downloads/index.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή