Ετικέτες

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

MozBackup για Firefox και Thunderbird

Ένα απλό, μικρό και πάνω απ' όλα δωρεάν προγραμματάκι που ανακάλυψα  για να κρατάτε backup των ρυθμίσεων και σελιδών σας στο Firefox αλλά και των email σας αν χρησιμοποιείτε Thunderbird, είναι το MozBackup.
Είχε χρειαστεί κάποτε να κάνω format και δεν ήθελα να χάσω τις ρυθμίσεις και τους σελιδοδείκτες από τον firefox και τα email που είχα στο Thunderbird. Έτσι αφού έκανα μια αναζήτηση στο google για να δω αν μπορώ κάπως να τα κάνω backup έπεσα πάνω στο MozBackup.
Το πρόγραμμα είναι εξαιρετικά απλό. Όταν το ανοίγεις σου πετάει παράθυρα στυλ wizard και εσύ αρχικά επιλέγεις αν θέλεις να κάνεις backup ή restore και πατάς επόμενο, μετά διαλέγεις ποιο πρόγραμμα θέλεις να κάνεις backup και αυτό σου δημιουργεί ένα αρχείο.
Με αυτό το αρχείο μετά μπορείς να τρέξεις ξανά το προγραμματάκι και να κάνεις restore τα προγράμματα σου στην κατάσταση που ήταν όταν τα είχες κάνει backup.


MozBackup is compatible with:
Η εύρεση του προγράμματος ήταν γρήγορη και φυσικά τα αποτελέσματα του τα επιθυμητά. Εννοείται πως δεν υπήρχε περίπτωση να κάτσω να ξαναπερνάω όλους τους σελιδοδείκτες στον firefox και δεν είχα και διάθεση να χάσω όλα τα μέιλ μου. Θεωρώ πως έκανα την δουλειά μου αποτελεσματικά καθώς θεώρησα πως υπάρχει κάπου το εργαλείο που θα με βοηθήσει να κάνω την δουλειά μου. Όντως υπήρχε καθώς σίγουρα θα είχαν και άλλοι το ίδιο πρόβλημα με μένα, δεν θα φανταζόμουν ποτέ ότι δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο.

1 σχόλιο: