Ετικέτες

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Excel και εισαγωγή στοιχείων από txt

Πριν από λίγο καθώς έψαχνα να βρω δεδομένα ταξινομημένα σε στήλες για να κάνω μια εργασία, ανακάλυψα μια δυνατότητα του excel. Αν έχεις ένα αρχείο txt που μέσα έχεις πάρα πολλά δεδομένα και είναι χωρισμένα ανα γραμμή και σε κάθε γραμμή τα διάφορα πεδία ξεχωρίζουν με κενά ή με κάποιο σύμβολο, τότε μπορείς πολύ εύκολα να τα εισάγεις σε στήλες στο excel.
Η διαδικασία είναι απλή, απλώς επιλέγεις να ανοίξεις το txt μέσα από το excel και μετά σου εμφανίζονται μια σειρά από παράθυρα τα οποία στην ουσία σε ρωτάνε με ποιο τρόπο ξεχωρίζεις τα δεδομένα σου μεταξύ τους. Δηλαδή με κενά, με κόμματα ή με οποιοδήποτε σύμβολο. Πατάς οκ και έτοιμο.

Η αλήθεια είναι ότι είναι μια πολύ απλή λειτουργία που τώρα που το σκέφτομαι θα έπρεπε να υπάρχει στο πρόγραμμα. Ωστόσο την αγνοούσα καθώς δεν χρειάστηκε ποτέ να εισάγω τόσο πολλά δεδομένα από ένα αρχείο txt σε ένα excel.

2 σχόλια:

  1. Πολύ καλό .. δεν το ήξερα. Εγώ πρόσφατα ήθελα να κάνω το ανάποδο απ'αυτο και ανακάλυψα το Excelerator το οποίο έχει εκτός τον άλλων τα py_xls2csv py_xls2html py_xls2txt
    τα οποία μετατρέπουν excel σε csv , html kai txt αντιστοιχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή