Ετικέτες

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Προσάρτηση δίσκου

Κατά το στήσιμο του συστήματος μου χρησιμοποίησα 2 εσωτερικούς σκληρούς και μάλιστα τον έναν τον έκανα mount σε ένα δικό μου φάκελο για ευκολότερη πρόσβαση. Αυτό το κατάφερα πειράζοντας ένα αρχείο configuration και συγκεκριμένα το fstab μέσα στον φάκελο /etc/. Με λίγο ψάξιμο που έκανα στο διαδίκτυο πρόσθεσα μια γραμμή που όντως έκανε δουλειά και προσάρτησε τον δίσκο μου κανονικά εκεί που ήθελα.
Τις επόμενες μέρες ωστόσο διαπίστωσα ότι το bootarisma καμιά φορά αργούσε απελπιστικά, οπότε κάποια στιγμή δεν άντεξα άλλο και αποφάσισα να επιλύσω το πρόβλημα. Σε πρώτη φάση κατάφερα να βρω τα μηνύματα λάθους και κατάλαβα ότι έφταιγε ο σκληρός. Στην συνέχεια googlara αυτά τα μηνύματα και προσπάθησα να βρω λύση στο πρόβλημα μου. Έτσι κατέληξα να δοκιμάζω λύσεις που πρότειναν σε διάφορα forum μήπως και καταφέρω και βγάλω άκρη. Έφτασα να πειράξω μέχρι και το BIOS ωστόσο χωρίς αποτέλεσμα.
Τελικά δοκίμασα μια φαινομενικά απλή λύση, δηλαδή να πάω στο αρχείο που είχα πειράξει εξ´ αρχής, το fstab και να βάλω κάποιες default τιμές στην καταχώρηση που είχα κάνει. Ποιο συγκεκριμένα την δουλειά την έκανε μια αλλαγή ενός flag από 1 σε 0 και όλα πλέον λειτουργούν ρολόι.
Βέβαια παρόλο που κατάφερα να επιλύσω το πρόβλημα δεν είμαι ικανοποιημένος με τον τρόπο που το κατάφερα δηλαδή δοκιμάζοντας και αποτυγχάνοντας... γιατί στο τέλος μπορεί να βρήκα την λύση αλλά αυτό δεν σημαίνει κιόλας ότι την κατάλαβα. Παρόλο ότι αρχικά προσέγγισα το πρόβλημα συμβατικά δηλαδή ψάχνοντας στο διαδίκτυο για λύση, στο τέλος κατέληξα να δοκιμάζω διάφορα πράγματα για τα οποία δεν ήμουν σίγουρος τι κάνουν απλά τα έβλεπα στο εκάστοτε φόρουμ και τα δοκίμαζα. Θα ήθελα να είχα εντοπίσει την ρίζα του προβλήματος και να κατανοήσω πλήρως την λύση του, αλλά δυστυχώς τα διάφορα αποτελέσματα του google δεν είναι πάντοτε καλά.

for the record η προσθήκη που έκανα στο fstab:
UUID=6b331764-1a26-4978-9811-9a2c7276a1b4 /media/SlowDrive ext4 defaults 0 0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου